HAR SETT SÅ HIMMLA MANGE BILDER

februar 9, 2011 § Legg igjen en kommentar

i løpet av livet. Noen jeg aldri har glemt. Har ikke ant hvem som har laget dem og har for så vidt heller ikke brydd meg om det. Har bare sett bildet og tatt det inn. Sett det igjen kanskje. Et helt annet sted. På et postkort, en plakat, eller som del av et annet bilde. I en annen sammenheng. I en annen og annerledes del av livet. Noen av bildene har vokst seg til. Noen er blitt tommere, er mer knyttet til min fortelling om meg nå, enn min tilknytning til dem.

Nå vet jeg hvem som laget disse, Gerhardt Richter, Meer, Chicago & Ema. Nå vet jeg om Gerhardt Richter. Det hjelper i grunnen ingenting. Det gjør ikke noe fra eller til. Tenker at det er fint hvis det ikke gjør noe for ham heller. Nesten vesentlig. Minner meg om Egon Fridell som ikke orket mer da krigen som sluttet i -45 begynte. Før han hoppet ut av et vindu og døde ropte han til alle på gaten at de måtte flytte seg så de ikke ble skadet i fallet. Det er ikke derfor jeg kom til å tenke på ham, men på grunn av hans verk, A Cultural History of the Modern Age. Det virker ikke sånn, men alt henger sammen. (Ikke alt.)

Tagged: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading HAR SETT SÅ HIMMLA MANGE BILDER at torunlian.

meta

%d bloggere liker dette: