World Watcher

mars 23, 2011 § 3 kommentarer

Tenk om det sitter en stor, stille, rolig én og ser ut over menneskeheten og labyrintene der vi myldrer og aldri, aldri får lyst opp i krokene. Tenk om det sitter én og har overblikket over de talløse aspektene ved alle hendelsene og alle tingene. Tenk om det sitter én og kan se at en ulykke et sted, en storm, et skred, en forelskelse er en nødvendighet og til velsignelse, eller i hvert fall en nokså nyttig del av balansestykket som gjør at vår verden ikke faller sammen og ned. Og knuser. Mot bunnen av universet. Tenk om det sitter én og lytter og hører ropene fra de sårede, bønnene fra de savnede, sukkene fra de knekkede og vet at de bærer, de bærer med vinder og understrømmer. Og annet sted, kanskje til og med i en annen tid, veksles de, ofte sent, men aldri for tidlig, inn i barmhjertighet. Tenk om det sitter én og nikker med hittil ukjent tyngde og vekt og kan bekrefte det.

Tenk om det ikke finnes nåde i all evighet.

World Watcher by Jack Spencer

Tagged: , ,

§ 3 Responses to World Watcher

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading World Watcher at torunlian.

meta

%d bloggere liker dette: