en kaffe i dag

januar 15, 2011 § 5 kommentarer

Jeg drikker den i dyp takknemlighet. Det har ikke med at det er kaffe å gjøre, men med at jeg er levende og kan drikke den. Jeg finner det underlig, interessant og spesiellt at akkurat jeg lever, akkurat jeg tenker over at jeg gjør det, – akkurat jeg drikker den kaffen akkurat når jeg drikker den. Jeg finner det nesten mystisk. Jeg ble født og møtte et, – hva kan det lignes med?  Puslespill? Et mylder av biter. Jeg flytter dem rundt. Himmel og hav og trær, hele skoger, slott og palasser og hytter og hus, hunder og katter og andre dyr og mennesker, mennesker, mennesker, ansikter, hender og bøker, musikk … en tone et sted, ett ord … Jeg leter og prøver og finner én puslespillbit, setter den inn, sammen med en eller to eller kanskje tre andre biter, timer og dager og år, de finner plassen sin inntil en annen og noe trer frem. Et liv. Mitt liv. Herlighet. Under. I morgen, hvis det fremdeles er biter som venter på meg, takker jeg, – vet ikke hvem, – kaller det Gud for enkelhets skyld, og drikker kaffe igjen. Det gjør ingenting for meg at så mange biter ligner. Ligner, men aldri helt. La meg få legge og legge og legge dem.

Tagged: , ,

§ 5 Responses to en kaffe i dag

 • Midifila sier:

  Bestemora mi brukte å spå meg i kaffegruten. Det var tider, det.

 • torunlian sier:

  – nå for tida er det ikke grut i den så da får vi spå i flekken den setter

 • Kjære Torun. Jeg har fulgt din blogg og synes du skriver fantastisk godt. Idag berørte dine ord meg så sterkt at jeg må skrive tilbake til deg. For på min dag 08.02 skal jeg lese nettopp EN KAFFE I DAG høyt for meg selv ved morgenkaffen, og før det skal jeg dele ordene med alle mine gjester under mitt 60 års lag 05.02. For jeg synes EN KAFFE IDAG forteller min historie vår alles historie så godt og så enkelt at jeg ikke kan finne bedre ord! Jeg ble nylig friskerklært etter å ha gjennomlevd det å ha kreft i kroppen, og da jeg leste EN KAFFE I DAG gikk det rett til hjertet mitt og jeg har grått og grått og vil takke deg for at du har gitt disse ordene til meg og jeg vil fortsette å legge en og en bit i PUSLESPILLET som er mitt liv.
  Varm hilsen fra Anne Frilseth

  • torunlian sier:

   S utrolig hyggelig melding Anne. Den rrte meg. Og jeg visste ikke at du hadde vrt syk, men er glad for lese ordet friskerklrt. Veldig glad. nsker deg alt godt for dagen som kommer og livet som kommer og mange biter og mange dager. Tusen, tusen takk. Made my day.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading en kaffe i dag at torunlian.

meta

%d bloggere liker dette: