Satan er syk

februar 2, 2011 § Legg igjen en kommentar

fra Les Diableries, Frankrike, rundt 1861, er del av en serie på 72 bilder. Skaperne av disse tablåene forble anonyme og det var antagelig best for dem. Les Diableries regnes for å være en nokså ondsinnet satire over Napoleon III. Jeg tenker på Egypt og at alt skal gå bra. Og at ingen helt vet vet hva bra er. Det virker lett for djevler å friskne til igjen. For, for eksempel, når godene rammer en selv er det så godt som ikke mulig å merke at djevelen er i dem. Jeg ønsker at alle i Egypt som demonstrerer tenker, og fortsetter å tenke: hvis et gode rammer meg så er det ikke godt hvis det ikke også rammer en annen. Men da er de kanskje ikke mennesker.

Tagged: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Satan er syk at torunlian.

meta

%d bloggere liker dette: