Bassenget/Don’t Panic

november 4, 2013 § 2 kommentarer

Det var i slutten av mai. Hun var åtte. Hun gikk alene hjem fra skolen og bestemte seg for at hun ville lære å svømme. Hun ble påmeldt et kurs på Frognerbadet. Hun tok trikken til byen og gikk langs gjerdet bort til porten. Hun tok fram kortet som viste at hun hadde betalt. Hun slapp inn. Hun, og noen andre unger på omtrent hennes egen alder, ble samlet opp av en svømmeinstruktør med en blank fløyte i et bånd rundt halsen. Den lød som en advarsel da han blåste i den. Han beordret alle inn i garderoben. De skiftet i hvert sitt avlukke før de ble samlet sammen igjen. De leverte byltene med klær og sko til en dame bak en skranke. De fikk en strikk med nummer på i bytte. De tredde den på de bare håndleddene sine. De passet på å ikke komme bort i hverandre da de gikk, tynne og bleke, nesten nakne, nesten blå, etter svømmeinstruktøren mot nedre basseng. De gikk gjennom dusjen som alltid rant. De gikk inn på flisene som i ren og fullkommen orden omsluttet og inneholdt bassenget.

Da hun, under sterk påvirkning av klor, hadde sitt, jeg kan holde meg flytende-øyeblikk, var hun for alltid forandret. Ingen kunne se det på henne da hun tok trikken hjem, men hun kom aldri til å bli den samme igjen.

Bassenget: en sublim form for total kontroll av en natur som når som helst kan ta hevn.

6c84e1420166ae34a3c46c4cb803169c

797daf391092cf8faa7a5e18102b3b3a

5b672fedbe7c2a24ecf4040052e00796

6ec4c83e30094ed449387e29f1347ca9

eccf34b2f61c2d34b2703523c229bfaf

1. Christian Coigny 2. Daniel Lachenmeier 3. Richard Misrach, Diving Board, Salton Sea, 1983 4. Unknown 5. Steven Quinn, Don’t Panic

Tagged: , , , , , ,

§ 2 Responses to Bassenget/Don’t Panic

  • Hilde Andersen sier:

    Nydelig tekst og fine bilder! Takk!

  • Hilde \tinken\ Kristine Laurantzon sier:

    Jeg gikk på svømmekurs i gardeleieren på huseby.Instruktøren hadde hvite klær, også han hadde en blank fløyte. Men vi tørrtrente de første gangene. Ut- sammen – pølse. Ut – sammen – pølse. Da jeg kom hjem fikk jeg vite at han nok sa pause og ikke pølse, men jeg lærte meg å svømme. Det gjorde aldri moren min. Det var for kaldt i fjellvannet der hun vokste opp. Hun gikk på kurs da hun var 30 , men hun ble ingen svømmer. Kona til maleren Kittelsen bandt et rep rundt ungene sine og kastet dem utti. Nabone sa om hennes svømmetre ing: nå drukner a ungene sine. Ja, det er mye læring som skal til for å holde seg flytende. Ut- sammen- pause Sendt fra min iPhone

    Den 4. nov. 2013 kl. 12:27 skrev torunlian :

    > >

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Bassenget/Don’t Panic at torunlian.

meta

%d bloggere liker dette: